Spis økologisk på cyklen

Det er vigtigt med en sund kost hvis man dyrker motion, og er det cyklen som stiller glæden er det især vigtigt at have styr på sine spisevaner inden man giver sig i kast. Er du typen som også holder af at cykle, så læs med her. Især hvis du er en af dem der ynder at smide dig op på motionscyklen ude i det blå.

Hvorfor økologi?

Økologi er ikke alene et begreb for at en fødevare er produceret med omtanke for bæredygtighed og dyrvelfærd, det handler også om hvad det rent lavpraktisk er for noget der proppes i munden. Ofte så er der tale om en fødevarer der har været behandlet på en knapt så appetitlig måde eller også har dyret, hvis det er kød, ikke haft verdens bedste vilkår.

Sund kost gør dig mere effektiv!

Dyrker du motion på en ryttercykel og er det noget som er en fast del af din hverdag, så er kosten uhyggelig vigtig. Det kan være medvirkende til at du yder endnu bedre på cyklen ligesom det kan give dig et stort energiboost. Alt samme noget der er ret så væsentligt når det kommer til motion. En anden ting er også hvad du drikker undervejs på turen, forsøg at finde nogle økologiske alternativer til energidrikke, hvor indholdet er noget der kan gøre gode ting for din krop og præstation. Vi har flere gange hørt fra motionsryttere at de gerne har en banan eller et æble med til hurtig og naturlig energi på turen. Og så kan den slags affald sagtens dumpes i naturen, da den nedbrydes naturligt og bidrager til økosystemet. Du kan få mere information om cykelrytter kost her. Det kan også anbefales at melde sig ind i en motionsklub og på den måde sparre med andre ligesindede, og så naturligvis få en aftale i hus, hvis ikke allerede, om brug af økologiske frugter og kosttilskud.

Du bestemmer selv

Det er naturligvis din helt egen beslutning hvorvidt det skal være økologisk eller regulært mad og drikker, som skal indenbors, men vi anbefaler altid økologisk også af hensyn til dig selv og din krop! Vælg med hjertet og hjernen, økologi koster ikke meget mere end ikke-økologi!