Økologiske køkkener rundt om i verden

Det skal handle om de mange forskellige køkkener rundt om i verden. Der er nok at tage fat i, for ikke nok med at vi har det danske køkken, så er der det nordiske, det engelske, det amerikanske, det italienske osv. Hvert land har sit helt eget køkken. Der skal naturligvis være fokus på økologiske råvarer. Vi tager udgangspunkt i to køkkener.

Det Danske Køkken

Vi starter herhjemme med det danske køkken, som byder på et væld af forskellige typer mad og ikke mindst mulighed for nemt at bruge økologi i madlavningen. Danmark er kendt for sine kartofler, grise, rødbeder, gulerødder, generelt hvad der kan gro nede i jorden eller lige ovenpå. Landet over findes der er et utal af økologiske landbrug, som kan bidrage med økologi til det danske køkken.

Herunder kan en af de mere skæve videoer omhandlende dansk mad ses.

Det Italienske Køkken

Et af de nok bedst kendte udenlandske køkkener herhjemme, udover det amerikanske. Italien har haft en stor påvirkning på Danmark, både når det kommer til sko og tøj, men også når det kommer til mad. Bl.a. så stammer pizzaen fra Italien, selvom vi her i Danmark ser en del andre nationaliteter producere den yndede italienske nationalspise. En anden ret er spaghetti kødsovs, som skal laves på den helt rigtig måde hvis ikke man skal genere en etnisk italiener ale for meget. Til begge de nævnte retter kan der med stor fordel anvendes økologiske ingredienser, og her i Danmark er det ingredienser som er i sæson året rundt, både hvis det er pizza eller noget andet!

Her kan du se hvordan en rigtig italiensk pizza laves.

 

Danskernes eget køkken

Nok findes der forskellige køkkener rundt om i verden, men et køkken der er unikt er alle dem som findes rundt om i landet hos den almindelige dansker. Her er variationen stor og der laves med garanti ikke det samme alle steder, hver dag. I dag bør ordet “internationalt køkken” bruges noget mere end hvad tilfældet er. Danmark er en del af globaliseringen og danskerne er ikke bange for at tage nye retter og ingredienser til sig.