Økologisk dessert?

Mange danskere er bange for at købe økologisk grundet høje priser til tider, men det behøver slet ikke være tilfældet. Mange steder er det muligt at købe økologi til næsten samme pris som ikke økologiske fødevarer. Det skal bemærkes at mængden af mad der er inkl. kan variere, og det er ikke altid der er samme mængde ved køb køb af økologiske fødevarer.

Økologi er for alle

Som det kort kom frem i indledningen så er økologi for alle også dem der ikke nødvendigvis er lavet af guld så at sige. I gamle dage var økologi meget dyrt, og her skal der ikke regnes mere end ti år tilbage. Dengang var det kun de mest velhavende eller specifikt interesserede, som rent faktisk støttede økologien.

Takket været bl.a. Netto, så er økologi i dag allemandseje, og det vi gerne vil fortælle lidt om i denne post er hvad du som dansker kan bruge de billige økologiske råvarer til.

Økologisk dessert

Vi har naturligvis fokus på den søde tand i form af dessert, det er danskernes nummer et når det komme til gastronomisk selvforkælelse. Det er nemt og der findes et utal af muligheder for virkelig at få sammensat noget lækkert. Det vi holder fokus på i dag er hvordan du kan lave en lækker jordbærdessert, et bredt område, men vi har valgt lidt ud. Vi tænker naturligvis på en økologisk jordbærmilkshake med is.

Du skal bruge en bakke med økologiske jordbær, gerne helt friske og dejligt røde, derudover en liter økologisk letmælk sammen med en liter økologisk vanilje is. Af køkkenredskaber skal der bruges en blender, en ske og en kniv.

Først vaskes jordbærerne, dernæst skæres toppen af og de kommes ned i blenderen. Der tilføjes nu 1/2 liter letmælk, som blendes med jordbær. Når massen er flydende og næsten klumpefri, så tilføjes isen løbende, så der i alt bruges ca. halvdelen. Det hele blendes til en fast, men cremet masse, og det er nu klar til servering.

Som pynt kan vi anbefale at bruge et jordbær og til servering et højt og pænt glas at hælde shaken op i.

Der vil muligvis komme flere artikler som denne, hvis I tager godt i mod denne.

Udgivet i Mad