Ø-MÆRKET STÅR FOR GRUNDIG KONTROL

Det røde danske Ø-mærke og EU’s økologilogo er din garanti for økologisk kvalitet. Når du køber en vare med et af disse mærker, kan du stole på, at de detaljerede regler for økologisk produktion er blevet fulgt hele vejen fra landmandens mark til hylden i butikken. Det holder et grundigt kontrolsystem øje med.

Det danske røde Ø

Det danske røde Ø-mærke kan du finde på økologiske produkter, der er helt eller delvist produceret i Danmark, eller som er pakket her i landet. Det sidste kan for eksempel være økologiske appelsiner, der er lagt i plastikposer på en virksomhed i Danmark.

 

EU’s grønne logo for økologi

EU’s grønne økologilogo er dokumentation for, at varen er produceret i overensstemmelse med EU’s økologiregler, og der har været en grundig kontrol med produktionen.

 

Økologi for sig

En virksomhed, som arbejder med økologiske produkter, skal omhyggeligt sørge for, at de økologiske varer bliver holdt adskilt fra eventuelle ikke-økologiske varer. Ellers kan virksomheden få en bøde og miste retten til at handle med økologi.

Mindst én gang om året bliver virksomheder, der producerer økologiske varer, kontrolleret af en repræsentant for fødevaremyndighederne.

Kilder: Fødevarestyrelsen: ’Vejledning om økologiske fødevarer m.v.’ og NaturErhvervstyrelsen: ’Vejledning om økologisk jordbrugsproduktion’.