NATURLIG MAD ER SUND FORNUFT

Den økologiske landmand lader sine dyr og planter leve og vokse i naturligt tempo; med anvendelse af naturens egne råstoffer. Der bruges ikke kunstgødning og syntetiske sprøjtemidler til at forcere planternes vækst; og forbruget af medicin er mindre, når dyrene er økologiske.

Filosofien bag økologi er, at vi får de bedste fødevarer, når dyr og afgrøder er så naturlige, sunde og robuste som muligt.

Er økologi sundere? Det mener mange forbrugere. Men sundhed er en meget kompliceret størrelse at måle. Derfor siger vi i Økologisk Landsforening blot: ”Økologi er mad på naturens egne præmisser. Det er sund fornuft. ”

 

Mere af det gode

Økologisk mælk indeholder flere gavnlige fedtsyrer end anden mælk.

Det konkluderer en gruppe forskere fra Newcastle Universitet i England, efter de gennem to år har undersøgt mælk fra 22 forskellige varemærker – 10 økologiske, 12 ikke-økologiske. Forskellen var størst om sommeren, når alle økologiske køer går udendørs og æder frisk græs.

Kilder: Dairy Reporter.com og Journal of Dairy Science, nr. 1, 2011

 

Nej til resistente bakterier

I økologisk svinekød er der markant færre af de grimme resistente bakterier, som kan overleve behandling med penicillin og andre antibiotika, sammenlignet med kød fra ikke-økologiske svin. Det viser en rapport fra Københavns Universitet.

Forklaringen er, at ikke-økologiske grise i gennemsnit behandles med antibiotika næsten 15 gange så ofte som de økologiske. De hyppige behandlinger får bakterierne til at udvikle resistens.

Kilde: Rapporten ’Fremtidens fødevaresikkerhed – nye veje mod sikrere kød i Danmark’ fra Center for Bioetik og Risikovurdering, KU Life.