Økologiske landmænd er ofte dedikerede ”nørder”, der vil gøre alt for at få den helt rigtige kvalitet frem. Det kan smages! Deres grøntsager, frugt og dyr har de bedste og mest naturlige betingelser. Bl.a. derfor vinder økologiske varer ofte gourmet-priser.
Mælk af bedre kvalitet
Risikoen for en harsk afsmag er betydeligt lavere i økologisk mælk end i anden mælk. Det skyldes, at indholdet af frie fedtsyrer er lavere i økologisk mælk, viser et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet. Forskerne vurderer, at den bedre kvalitet hænger sammen med, at de økologiske køer er mere på græs og får anderledes foder.
Kilde: Forskningscentret ICROFS – www.icrofs.dk
Økologi til stjerne-kokke
Råvarerne var økologiske, da 10 kokke i 2012 konkurrerede om titlen som Nordens Bedste Kok. ”Det er klart en stigende trend, at gourmet-restauranter køber økologisk. Det passer også fint sammen med det nordiske køkken, og det vil vi gerne afspejle i vores konkurrence”, siger Uffe Nielsen. Han er præsident for Nordic Chefs Association, som arrangerede konkurrencen.