Let Sund Mad Med Måltidskasser

For mange handler det at leve sundt både om vaner og lysten, de har simpelthen ikke lyst til at leve sundere da de føler at de har det godt idag. Men hvis det var let at leve sundt og du fik afvide at du i gennemsnit ville leve 5 år længere, ville du så stadig sige nej?

For mange skal der et wakeup call til før de ændrer livsstil, det kan enten være at de får en blodprop, konstateret diabetes eller en i den nærmeste familie der får en lignende diagnose der ofte linkes til livsstilssygdomme, men her er det ofte for sent og det handler nu nærmere om at leve med skaden end at forebygge den.

Start med at skifte varerne i skabet ud

En let måde at sørge for at det er de rette varer der rammer køkkenet er at købe en måltidskasse, de findes i mange varianter som måltidskasser til børn, måltidskasser til diabetespatienter og med mulighed for at vælge antal personer og fravælge eller tilvælge bestemte ting.

Det gælder om ikke at have varer i skabene der kan friste dig, så må du tage ud og købe ind når der kommer gæster eller andre dage hvor du gerne vil have noget ekstra lækkert. For mange handler en sund livsstil ikke om at leve af grøntsager, men om at have en balance i indtaget og med en måltidskasse er du sikker på at få de grønne ting, så kan du selv supplere med de lidt mere usunde ting og det lækre kød.

 

Madplan og indkøbs seddel

Når varerne er skiftet ud handler det om at sørge for at de ikke kommer igen og sørge for at det slikskab du netop har fjernet ikke bliver fyldt igen, men at der kun købes det slik du spiser i løbet af ugen. Du kan stadig shoppe tilbud, men det sker hjemme fra sofaen hvor du tjekker tilbudskataloger og skriver de ting på indkøbslisten der passer til din livsstil. Det handler om at fjerne impulskøb for når du handler på vej hjem fra arbejde på tom mave kan det hurtigt blive svært hvis du ikke har en liste.

Madplanen kan sørge for at fjerne det daglige indkøb og sørge for at det nærmere er 1-2 gange i ugen, igen en måde at slippe for de mange impulskøb.

Udgivet i Mad