Drik Vandet fra Vandhanen

CO2 fra produktionen og plastik fra restproduktet gør vand på flaske til en stor miljøsynder og hvor det i nogle lande er et langt bedre produkt du finder på flasken end i hanen så hænger det langt fra sådan sammen her i landet. Men hvorfor er salget af vand på flaske så stigende? Det hænger sammen med flere ting, men vand på flaske er blevet markedsført kraftigt, er blevet billigt og gør det let at have en flaske stående i køleskabet der aldrig skal vaskes, den skal blot drikkes og smides ud og den er altid kold.

Men hvis du køber to gode drikkedunke kan du også altid have en kold stående i køleren imens den anden er til vask og så sparer du miljøet for en masse plastik.

 

Vi har noget af verdens reneste vand i hanerne

Det vand vi pumper op i undergrunden er så rent at en større test hvor man sammenlignede vand fra hanen i en række danske hjem og sammenlignede med en række vand på flaske fra forskellige producenter viste et større antal bakterier i vandet på flaske end i vandhanen.

Vi har flere gange fået opmærksomhed for den vand vi pumper ud fra vandværkerne og kontrollen af kvaliteten er skyhøj. Det er noget helt andet end det overfladevand man i mange lande må rense kraftigt og tilsætte klor i før det igen sendes ud til forbrugerne. Samtidig er prisen overskuelig og det hænger sammen med at det faktisk bare er vand naturen har renset som vi pumper op af undergrunden.

 

Køb drikkedunke er er lette at rengøre

Hvis du køber en drikkedunk med en simpel og stor åbning er den let at rengøre. Det kan virke smart med en drikketud eller et lille låg, men så snart du skal til at bøvle med rengøringen er det pludseligt ikke så spændende længere.

Det er derfor at gøre dig selv en tjeneste når du tænker på opvasken når du står og kigger på drikkedunke og der findes efterhånden mange gode muligheder.

Forskning siger at du ikke skal tænke på plast typen, det er så små mængder der kan afgives og de er i forvejen alle godkendt til at indeholde drikkevarer, så det er ikke noget der skal bekymre dig.

 

Lækkert og koldt vand med isterninger

En måde du kan drikke mere vand fra hanen på er at fryse noget af det til is og tilsætte det så vandet bliver dejligt køligt og holder sig koldt i længere tid.

Der er flere muligheder når det kommer til is, en af de bedste er de genbrugelige bakker til fryseren som findes i silikone der gør det dejligt let at tage is ud af bakken. Er du typen der bruger meget is kan en af de moderne ismaskiner være en god mulighed, de kan producere alt fra få kg til over 5kg om dagen alt efter modellen, så er der is nok til både vandet og drinks til festen om aftenen.