I starten af livet består køkkenudstyret ofte af det bedste fra Ikea kombineret med lidt gaver og arvestykkerne fra mors køkken. Man lærer dog hurtigt at tingene går lidt for ofte istykker eller at man mangler lige netop den smarte ting der kunne gøre det lettere og i takt med at evnerne i køkkenet stiger kommer der også en stigende lyst til at eje det rigtige køkkenustyr som man kan eje resten af livet.
Jeg har fundet to ting som jeg har investeret i hjemme hos os og som jeg har erfaret at mange ikke har i deres eget.
Støbejernsgryden
Støbejernsgryden er egentligt ældre end langt de fleste ting i vores køkken, men den er blevet glemt af mange.
Den store masse hjælper med at fordele varmen i hele gryden og sådan en gryde kan holde varmen lang tid efter komfuret er slukket. Til forskel fra de moderne gryder som har en tynd belægning der slides ned, så kan slides støbejernsgryderne ikke.
Selve gryden kan holde til op til 400 grader og det er noget af det fantastiske, du kan nemlig brune dit kød af i gryden hvorefter du smider den i ovnen bagefter.
Jeg har fundet en guide til at finde den rette støbejernsgryde som du kan læse her
Vakuumpakkeren
Vakuumpakkere er måske noget de fleste forbinder med sousvide eller industrikøkkener, men det er faktisk i høj grad et praktisk element i det almindelige køkken som kan bruges i langt flere situationer end man først tænker.
Det er i stor grad et alternativ til fryseren og kan hjælpe dig med at reducere de store mængder fødevarer vi smider ud hver dag. Samtidig er der nogle fødevarer der bare ikke rigtigt kan fryses og her kan vakuumpakkeren være med til at give dig for at få sprøde grøntsager i lang tid frem.
Mulighederne er mange og ud over grøntsager egner det sig også til fisk, kød, frugter og meget mere. Holdbarheden bliver helt op til 8 gange længere.