Den billigste vej til økologisk mad på arbejdspladsen

To ud af tre køber udvalgte økologiske varer, når turen går til det lokale supermarked. Anderledes forholder det sig dog med økologisk mad på arbejdspladsen, hvor under hver tiende arbejdsplads serverer økologiske råvarer til frokost, eftermiddagskaffe eller lignende. Dette er en dårlig udvikling for de danske arbejdspladser – men hvorfor vælger mange danske arbejdspladser at fravælge de økologiske madvarer? Svaret på dette spørgsmål skal nok findes i prisforskellen på økologi og ikke-økologi – men er det virkelig så dyrt at give medarbejderne adgang til økologisk mad på arbejdspladsen? I denne artikel får du som medarbejder eller leder en række forslag til, hvordan I kan invitere økologien indenfor på arbejdspladsen, uden at dette nødvendigvis behøver at koste en formue.

 

Økologisk firmafrugt og frugtordning – det miljøvenlige valg

Har dit firma en frugtordning, eller ønsker I at få en frugtordning i fremtiden? Ikke-økologisk frugt er blandt de madvarer, som indeholder flest sprøjtegifter. Dette skyldes først og fremmest, at meget af den frugt, som findes rundt omkring i de danske supermarkeder er importeret fra udlandet – og mange steder i udlandet er der ikke regler omkring brug af sprøjtegifter. Derudover kan frugt været svært at producere på naturlig vis – men med de rigtige sprøjtegifter vokser frugterne sig hurtigt flotte, smagfulde og store. Dog er forgiftet frugt med til at ødelægge cellerne i menneskekroppen, og spiser du forgiftede fødevarer, bliver du også selv forgiftet!

Ønsker du at skåne dig selv og dine medarbejdere for de mange sprøjtegifte, som findes i frugt, er det en god idé at vælge en økologisk frugtordning. Faktisk er denne frugtordning kun få kroner dyrere end standardordningen – et kup for din virksomhed og ikke mindst for medarbejdernes sundhed. Du kan finde frisk, billigt og økologisk firmafrugt her.

 

Økologisk mad i kantinerne – er det virkelig så dyrt?

Har I en kantine på arbejdspladsen, som kan levere billigt middagsmad til de ansatte? En af grundende til, at kantinemad kan tilberedes billigt, er, at råvarerne ikke er økologiske. Dette er måske rart for pengepungen – men koster det virkelig så meget mere at gøre kantinen økologisk og dermed sørge for, at medarbejderne indtager sunde råvarer? Mange økologiske firmaer, som leverer mad til kantiner rundt omkring i landet bestræber sig på at være så billige som overhovedet muligt. Ja, faktisk prøver mange at holde priserne på økologisk mad helt nede, så priserne ikke er dyrere end tilsvarende ikke-økologisk mad. Ønsker du at omlægge din virksomheds kantine, kan du derfor roligt tage dig et kig omkring på internettet. Her finder du nemlig et hav af udbydere, som leverer økologiske råvarer til knivskarpe priser.

En undersøgelse fra Danmarks Fødevareforskning viser ligeledes, at økologi giver sundere mad i kantinen. Dette skyldes blandt andet, at en omlægning til økologi medfører, at kantinen grundet høje priser er nødsaget til at skære ned på kød og fede madvarer og i stedet erstatte disse med grøntsager og fisk. En win-win-situation, for dig som ønsker at holde kantineudgifterne på et lavt niveau og samtidig ønsker sunde, raske og veloplagte medarbejdere i din virksomhed.